Sauvigon Blanc Quercus 2013 je letos prejel že tri nagrade na mednarodnih ocenjevanjih, in sicer zlato v Splitu (Dionizijana 2014), priznanje gran Menzione v Italiji (Concorso enlogico Internazionale) in srebrno medaljo na svetovnem ocenjevanju sauvignonov Concours Mondial du Sauvignon v Franciji.
Novice

Krasno pomladno dobrodelno druženje na Dvoru Jezeršek s Spominčicami

Datum: 01-04-2014
Zgornji Brnik, Brda; 1.4.2014 Prvega aprila se je na Dvoru Jezeršek na Zgornjem Brniku zaključil dobrodelni projekt, v katerem je Vinska klet Goriška Brda skupaj z društvom Spominčice (7 gostink, ki svoje delovanje posveča pomoči potrebnim), zbrala 3000 evrov za družini v stiski. Vinska klet Goriška Brda je namreč bila izbrani sodelujoči vinar v letu 2013, »štafeto« pa predaja na Štajersko, vinarju Steyer. Dobrodelna iniciativa Spominčic sicer poteka že devetič zapored.

Vplivni vinski poznavalci v Kanadi navdušeni nad vini Quercus

Utrinek s sejma v Montrealu. Foto Finance.
Datum: 26-03-2014
Nekateri vplivni vinski poznavalci v Kanadi so vina blagovne znamke Quercus ocenili kot vina z izjemnim potencialom na kanadskem trgu, pišejo v današnjih Financah. Vinska klet Goriška brda se je s svojimi vini namreč prejšnji teden predstavila tretjem letnem salonu vin West Island Wine Show v kanadskem Montrealu.

Anketa Goriški vrtovi

Datum: 24-03-2014
Prebivate v občinah Nova Gorica ali Šempeter - Vrtojba? Prijazno vas vabimo, da sodelujete v anketi o tržnem potencialu, ki ga ima lokalno pridelana hrana na območju širše Goriške. Anketa je del raziskave v okviru čezmejnega projekta Goriški vrtovi, v katerem sodeluje tudi naša klet. Anketa anonimna in je aktivna s klikom na spodnjo povezavo. https://www.1ka.si/a/36921

Prihaja Quercus v novi podobi

Rebula Quercus - NOVA!
Datum: 17-03-2014
Spomladi bodo vina Quercus Vinske kleti Goriška Brda ljubitelje vina razveselila v novi podobi. Blagovna znamka Quercus je sicer na trgu že od leta 2000, odtlej je na domačih in tujih ocenjevanjih prejela kar 124 nagrad, kar se je odrazilo tudi v njeni priljubljenosti in prepoznavnosti. Za osvežitev podobe smo se odločili zato, da bi kupci lažje prepoznali tisto, kar blagovna znamka Quercus obljublja – sodoben slog vina, pisan na kožo tistim, ki jim je zdrava prehrana vrednota in način življenja.

Kot za Olimpijce - kar 8 medalj za naša vina

Datum: 27-02-2014
Zimska sezona se za Vinsko klet »Goriška Brda« zaključuje prav v olimpijskem duhu, saj smo na prvem mednarodnem ocenjevanja vin letos »Dionizijana 2014« v okviru sejma Gast Split na Hrvaškem dobili kar 8 medalj.

Dve zlati medalji za oljčno olje iz Vinske kleti Goriška Brda

Datum: 24-02-2014
Vinska klet Goriška Brda je za ekstra deviško oljčno olje O+ na mednarodnem ocenjevanju oljčnih olj Maslina Split 2014 na Hrvaškem prejela zlato medaljo za kakovost in dizajn (Markacija d.o.o.). Briški oljarji so sicer prejeli kar 14 zlatih priznanj.

Nova ameriška spletna stran

Datum: 27-01-2014
ZDA so naš najpomembnejši izvozni trg, kamor izvozimo več kot milijon steklenic letno. Oglejte si našo novo ameriško spletno stran na www.laureateimports.com ali www.aviawines.com !

V Brdih letos stisnili že 200 ton oljk

Datum: 27-11-2013
Briški in okoliški oljkarji so letos v oljarno v Vinski kleti Goriška Brda na Dobrovem pripeljali že 200 ton oljk, s čimer se tukajšnja oljarna uvršča v sam slovenski vrh.

Vinska klet Goriška Brda na prestižnem festivalu v Meranu prepričala s Penečo rebulo

Datum: 12-11-2013
Merano Wine Festival v sosednji Italiji (9.11. do 11.11. 2013) slovi kot eden najuglednejših vinskih festivalov v tem delu Evrope. Na njem lahko sodelujejo le vinarji, ki jih festivalska strokovna komisija izbere na podlagi vzorcev vina. Vinska klet Goriška Brda že šest let sodeluje na tem prestižnem in dobro obiskanem dogodku.

Martinovanje 2013 v Vinski kleti Goriška Brda

Datum: 11-11-2013
Vinska klet Goriška Brda je tudi letos organizirala martinovanji za poslovne partnerje in za člane zadruge. Slednjega je obiskal tudi minister za kmetijstvo in okolje, mag. Dejan Židan, ki je ob tej priložnosti odprl novo linijo za opremo steklenic. Oba dogodka sta bila sicer posvečena tudi gastronomski liniji vin Krasno. Krasno belo in rdeče sta namreč na specializiranem ocenjevanju gorskih vin v Italiji, kjer se ocenjujejo le vina, ki izhajajo iz tako imenovanega »herojskega vinogradništva«, dobili zlato in srebrno medaljo. Herojsko vinogradništvo je pojem, ki je uveljavljen v tujini, pomeni pa pridelovanje vin na legah, ki so zaradi naravnih dejavnikov še posebej zahtevne. Sodelovanje na tem ocenjevanju je del naših prizadevanj za podporo sonaravnemu kmetovanju, ohranjanju kulturne krajine in delovnih mest na podeželju.

Nova linija za opremo steklenic

Datum: 09-11-2013
Na martinovanju za člane zadruge v Vinski kleti Goriška Brda smo v petek, 8.11. pognali v tek novo linijo za opremo steklenic, ki mogoča boljšo in hitrejšo opremo stekleničenih vin. Prvič je novo linijo z zmogljivostjo opreme 6000 steklenic na uro zagnal minister za kmetijstvo in okolje, mag. Dejan Židan, ki je klet obiskal skupaj s srbskim kolego Draganom Glamočićem.

Zaključek trgatve z novinarji

Datum: 11-10-2013
Dobrovo, 11.10.2013: V Vinski kleti Goriška brda smo v petek, 11.10.2013 zaključili trgatev s pomočjo predstavnikov sedme sile na že tradicionalni novinarski trgatvi. Po obilnem deževju je končno posijalo sonce in uspešno smo pod streho pospravili še zadnje sladko grozdje.

Motnik – vino po izročilu naših nonotov

Datum: 11-10-2013
Dobrovo, 11.10.2013: V Vinski kleti Goriška Brda smo ob tradicionalni novinarski trgatvi predstavili rezultat večletnega raziskovanja naše ekipe o kletarjenju »po izročilu naših nonotov«. Pred 6 leti sta namreč enolog Darinko Ribolica in kletar Igor Skubin na podlagi zapisov v knjigi Rebula nekoč in danes avtorice Tanje Gomiršek, ki opisuje že skoraj pozabljen način kletarjenja v Brdih, pričela obujati prastare recepte in jih interpretirati na sodoben način.

Rebula Krasno – Svetovno vino turističnih novinarjev

Datum: 27-09-2013
V Vinski kleti Goriška brda sta v četrtek, 26. septembra, direktor kleti Silvan Peršolja in Drago Bulc, predsednik Fijet Slovenija – Združenja turističnih novinarjev in piscev o turizmu, ročno napolnila, začepila in etiketirala zadnje steklenice Svetovnega vina turističnih novinarjev – World travel Press Wine za leto 2013.

Dogodki

BRDA & VINO - Festival vina in kulinarike

Datum: 17-04-2014
BRDA & VINO Festival vina in kulinarike Letošnji praznik Brda in vino v novi luči! Festival briških vin bodo v soboto, 26.4.2014 obogatili briški in gostujoči gostinci, ki bodo na ulicah pravljične srednjeveške vasice Šmartno v središču Goriških Brd pripravljali tradicionalne briške jedi. Sobota, 26., in nedelja, 27. aprila 2014 Šmartno v Brdih

Krasno na oblikovalski okuševalnici

Datum: 07-10-2013
Lepo bo in okusno - skratka, Krasno! Vabimo vas na Oblikovalsko okuševalnico, v torek. 8.10. ob 19.00 v Tiskarni Mladinske knjige, Dunajska 123, v Ljubljani.

Aktualne teme

Vino in čokolada za valentinovo

Datum: 04-02-2014
Vino in čokolada. Nenavadna kombinacija, ki buri duhove. Pariška Vinska akademija je na primer to dilemo rešila tako, da je enostavno prepovedala uporabo vin pri čokoladnih sladicah. Take prepovedi pa naravnost kličejo po kršitvah in ambicioznega enologa ne morejo pustiti ravnodušnega…

Sejmi in festivali 2014

Datum: 29-01-2014
Obiščite nas na sejmih in festivalih doma in v tujini!

Ribe in vino

Datum: 02-08-2013
Poleti pogosteje jemo ribe – na žaru, v solati, ocvrte, na sto tisoč načinov. Ste kdaj v zadregi, katero vino postreči k ribam? Naši enologi so pripravili nekaj koristnih nasvetov.

sep sep

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.