Te dni vse do 19. septembra poteka v delikatesnem 6. nadstropju prestižne berlinske veleblagovnice KaDeWe, ki je s 60.000 kvadratnimi metri površin tudi največja veleblagovnica v Evropi, slovenski teden, na katerem se predstavlja 11 slovenskiH pridelovalcev različnih butičnih izdelkov. Te je renomirana hiša vnaprej izbrala in jim dala priložnost tudi za uvrstitev v redno ponudbo. Če se bodo dobro odrezali, bodo dobili svoje mesto na berlinskih trgovskih policah Ka de we. Tega se nadejamo tudi v Vinski kleti »Goriška Brda«, ki se v Ka de we predstavljamo z linijami vin Villa Brici light, Quercus in Bagueri.
Novice

Trgatev 2015

Datum: 25-08-2015
V Kleti Brda bomo s trgatvijo zgodnjih sort predvidoma pričeli v sredo, 26.8.2015. Sicer pa se trgatev pričenja v prvem tednu septembra in bo predvidoma trajala do začetka oktobra.

Srebro za sauvignon Bagueri na ocenjevanju gorskih vin v Italiji

Datum: 20-08-2015
Sauvignon Bagueri 2011 iz Kleti Brda je na mednarodnem ocenjevanju gorskih vin Vini di montagna v Italiji prejel srebrno medaljo. Posebnost ocenjevanja je, da lahko sodelujejo le vina, ki izhajajo iz "herojskega" vinogradništva. To pomeni, da so vinogradi na strmih pobočjih in terasah, na višje ležečih predelih in na oddaljenih otokih. Sodelovanje na tem ocenjevanju je del naših prizadevanj za podporo sonaravnemu kmetovanju, ohranjanju kulturne krajine in delovnih mest na podeželju.

Devet medalj na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona za Vinsko klet Goriška Brda

Datum: 29-07-2015
Vina Vinske kleti Goriška Brda so na letošnjem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona, ki velja za eno uglednejših ocenjevanj s čedalje večjo mednarodno odmevnostjo, prejela kar devet medalj.

Najboljši sommelier na svetu ocenil Chardonnay Bagueri

Datum: 27-07-2015
V ponedeljek, 27.7., je Slovenijo obiskal najboljši Sommelier na svetu, Paolo Basso. Na dvorcu Zemono se je srečal s člani društva Sommelier Slovenije ter ob tej priložnosti degustiral in predstavil Chardonnay Bagueri 2011, ki je dobitnik 4 medalj z mednarodni h ocenjevanj in ki je pred kratkim postal svetovni šampion v kategorij belih suhih vin.

NOVO!!! - DEGUSTACIJA NAGRAJENIH VIN

Datum: 13-07-2015
Kakšna so vina, ki dobivajo medalje? Zakaj so šampioni tako posebni? Kako se nagrajena vina razlikujejo od drugih? V Kleti Brda smo letos prejeli že več kot 30 nagrad na mednarodnih ocenjevanjih. Za vas smo pripravili poseben izbor vin, ki so prejela najpomembnejša priznanja. Ne zamudite enkratne priložnosti, udeležite se naših degustacij nagrajenih vin - od ponedeljka do petka ob 14.00 (do max 30 ljudi) v prostorih degustacijske dvorane Kleti Brda (ali ob drugem terminu po predhodni najavi). Degustacije so v Slovenskem in angleškem jeziku.

Trikrat zlati na Poljskem

Trikrat zlati na Poljskem
Datum: 01-07-2015
Na ocenjevanju Galicia Vitis 2015 na Poljskem so prepričala rdeča vina Vinske kleti Goriška Brda. Prejemniki zlatih medalj so tako postali že večkrat nagrajeni Merlot Bagueri 2011, Merlot Quercus 2011 in Cabernet Sauvignon Quercus 2013.

PO POTEH ENE ŽLAHTNE ŠTORIJE

Datum: 08-06-2015
Tudi vi spremljate eno žlahtno štorijo? Pridite v Brda, odkrijte romantične vinograde, gradove in vasice, kjer snemajo priljubljeno serijo in poskusite pristne briške dobrote. Vse to in še več na izletu "PO POTEH ENE ŽLAHTNE ŠTORIJE".

20.KOLESARSKI MARATON ČEŠENJ V BRDA PRIVABIL REKORDNO ŠTEVILO KOLESARJEV

Datum: 06-06-2015
Dvajsetega Kolesarskega maratona češenj se je v soboto, 6.6. 2015 udeležilo 1268kolesarjev. V Brda je tako v zadnjih dveh desetletjih prikolesarilo več kot 20.000 obiskovalcev. Gre za projekt, ki soustvarja zgodbo o Brdih – o deželi vina in češenj ter lepih razgledov , ki postajajo tudi destinacija za zdrav in aktiven oddih.

Chardonnay Bagueri šampion

Datum: 02-06-2015
Vina Kleti Brda so ponovno dokazala, da sodijo v sam svetovni vrh. Chardonnay Bagueri letnika 2011 je na mednarodnem ocenjevanju Vino Ljubljana 2015 postal svetovni šampion v kategoriji belih suhih vin in se tako ob bok postavil rdečemu vinu španskega porekla, ki je enak naziv pridobilo v kategoriji rdečih suhih vin. Nagrada na domačem tekmovanju je dodatno potrdila mednarodne uspehe. Chardonnay Bagueri je namreč dobitnik številnih odličij v Franciji, Srbiji, na Hrvaškem in v Belgiji. V kleti bodo z nagradami še posebej podprli rastoč izvoz, ki že presega 40% prihodkov od prodaje stekleničenega vina kleti.

Ena žlahtna Štorija

Datum: 11-05-2015
Vino Štorija je skupen projekt Vinske kleti »Goriška Brda« in televizijske hiše Planet TV. Podoba in zgodba vina Štorija se neposredno navezuje na televizijsko uspešnico Ena žlahtna štorija – romantično komedijo, ki se od marca 2015 predvaja na Planet TV od srede do petka med 20.00 in 21.00 uro.

NAŠA VINA CENJENA TUDI ČEZ LUŽO

Datum: 29-04-2015
Na letošnji že 72. letni konferenci zveze severnoameriških distributerjev vina in žganih pijač WSWA, ki je pred dnevi potekala v Orlandu in se jo je udeležilo rekordno število udeležencev, so bila vina Kleti Brda zelo dobro ocenjena. Na slepo degustacijo smo letos poslali šest vzorcev vin, ki jih prodajamo na ameriškem trgu in med njimi je bilo kar 5 nagrajenih.

Predstavljamo Peneči muškat

Datum: 24-04-2015
Enologi in tržniki v Kleti Brda smo ponovno staknili glave skupaj in zasnovali penino, ki bo zadovoljila vse ljubitelje muškata in sladkih vin. Poleg že dolgo let uveljavljene suhe Peneče rebule, bo sedaj paleta vina Kleti Brda zajemala še Peneči muškat, ki ga zaznamuje nižja alkoholna stopnja in izrazita muškatna aroma. Prvi srečneži ga bodo lahko preizkusili ta konec tedna na našem predstavitvenem prostoru v Šmartnem v okviru prireditve Brda in vino. Vabljeni!

Fritzz v Baru na Planet TV

Datum: 23-04-2015
V Baru lahko ob dobri družbi uživate tudi s Frittzem, prvem slovenskem aperitivu. V četrtek, 24.4. pa bo v Baru potekal pravi cocktail party s Fritzzem. Vabljeni od 21. ure dalje.

Bliža se čas dolgih dni in toplih večerov, bliža se čas aperitivov

Datum: 08-04-2015
Ritual aperitiva je pred nekaj leti s svetovnih trendovskih središč prišel tudi k nam. Tako leta 2012 kot testni projekt Kleti Brda nastane Fritzz, slovenski odgovor na svetovne trende aperitivov. Klet si je tedaj namreč zadala izziv in pripravila prvi slovenski aperitiv na osnovi peneče rebule ter rdeče pomaranče in zelišč. Po uspehu prve serije je projekt prešel v redni program briške kleti, ki ga je leta 2013 nadgradila z novim okusom. Aperitiv na osnovi arom bezga in limete je kmalu postal prodajna uspešnica za vse ljubitelje slajše in bolj nežne aromatike.

Aktualne teme

Chardonnay – večna klasika

Datum: 07-07-2015
Od prefinjenosti penine do brezčasnega suhega belega vina. Od sočnega sadja do maslenih, zrelih not. Prav zaradi neskončnih možnosti interpretacije je chardonnay postal večna klasika v naboru vsakega ljubitelja vina. Chardonnay v najrazličnejših preoblekah najdemo povsod po svetu – toda zakaj je postal tako priljubljen? V tem prispevku z vami delimo nekaj dejstev o tej priljubljeni sorti.

Vino za piknik

Datum: 27-05-2015
Se odpravljate na piknik? Vam je že zadišalo po žaru, sezonski zelenjavi, sočnih sendvičih na sveže pokošeni travi? Z izborom pravega vina boste tudi druženju v naravi dali vašo osebno noto. Ponujamo vam nekaj nasvetov.

Ribe in vino

Datum: 02-08-2013
Poleti pogosteje jemo ribe – na žaru, v solati, ocvrte, na sto tisoč načinov. Ste kdaj v zadregi, katero vino postreči k ribam? Naši enologi so pripravili nekaj koristnih nasvetov.

sep sep

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.