Trikrat zlati na Poljskem

Na ocenjevanju Galicia Vitis 2015 na Poljskem so prepričala rdeča vina Vinske kleti Goriška Brda. Prejemniki zlatih medalj so tako postali že večkrat nagrajeni Merlot Bagueri 2011, Merlot Quercus 2011 in Cabernet Sauvignon Quercus 2013.
Novice

PO POTEH ENE ŽLAHTNE ŠTORIJE

Datum: 08-06-2015
Tudi vi spremljate eno žlahtno štorijo? Pridite v Brda, odkrijte romantične vinograde, gradove in vasice, kjer snemajo priljubljeno serijo in poskusite pristne briške dobrote. Vse to in še več na izletu "PO POTEH ENE ŽLAHTNE ŠTORIJE".

20.KOLESARSKI MARATON ČEŠENJ V BRDA PRIVABIL REKORDNO ŠTEVILO KOLESARJEV

Datum: 06-06-2015
Dvajsetega Kolesarskega maratona češenj se je v soboto, 6.6. 2015 udeležilo 1268kolesarjev. V Brda je tako v zadnjih dveh desetletjih prikolesarilo več kot 20.000 obiskovalcev. Gre za projekt, ki soustvarja zgodbo o Brdih – o deželi vina in češenj ter lepih razgledov , ki postajajo tudi destinacija za zdrav in aktiven oddih.

Chardonnay Bagueri šampion

Datum: 02-06-2015
Vina Kleti Brda so ponovno dokazala, da sodijo v sam svetovni vrh. Chardonnay Bagueri letnika 2011 je na mednarodnem ocenjevanju Vino Ljubljana 2015 postal svetovni šampion v kategoriji belih suhih vin in se tako ob bok postavil rdečemu vinu španskega porekla, ki je enak naziv pridobilo v kategoriji rdečih suhih vin. Nagrada na domačem tekmovanju je dodatno potrdila mednarodne uspehe. Chardonnay Bagueri je namreč dobitnik številnih odličij v Franciji, Srbiji, na Hrvaškem in v Belgiji. V kleti bodo z nagradami še posebej podprli rastoč izvoz, ki že presega 40% prihodkov od prodaje stekleničenega vina kleti.

Ena žlahtna Štorija

Datum: 11-05-2015
Vino Štorija je skupen projekt Vinske kleti »Goriška Brda« in televizijske hiše Planet TV. Podoba in zgodba vina Štorija se neposredno navezuje na televizijsko uspešnico Ena žlahtna štorija – romantično komedijo, ki se od marca 2015 predvaja na Planet TV od srede do petka med 20.00 in 21.00 uro.

NAŠA VINA CENJENA TUDI ČEZ LUŽO

Datum: 29-04-2015
Na letošnji že 72. letni konferenci zveze severnoameriških distributerjev vina in žganih pijač WSWA, ki je pred dnevi potekala v Orlandu in se jo je udeležilo rekordno število udeležencev, so bila vina Kleti Brda zelo dobro ocenjena. Na slepo degustacijo smo letos poslali šest vzorcev vin, ki jih prodajamo na ameriškem trgu in med njimi je bilo kar 5 nagrajenih.

Predstavljamo Peneči muškat

Datum: 24-04-2015
Enologi in tržniki v Kleti Brda smo ponovno staknili glave skupaj in zasnovali penino, ki bo zadovoljila vse ljubitelje muškata in sladkih vin. Poleg že dolgo let uveljavljene suhe Peneče rebule, bo sedaj paleta vina Kleti Brda zajemala še Peneči muškat, ki ga zaznamuje nižja alkoholna stopnja in izrazita muškatna aroma. Prvi srečneži ga bodo lahko preizkusili ta konec tedna na našem predstavitvenem prostoru v Šmartnem v okviru prireditve Brda in vino. Vabljeni!

Fritzz v Baru na Planet TV

Datum: 23-04-2015
V Baru lahko ob dobri družbi uživate tudi s Frittzem, prvem slovenskem aperitivu. V četrtek, 24.4. pa bo v Baru potekal pravi cocktail party s Fritzzem. Vabljeni od 21. ure dalje.

Bliža se čas dolgih dni in toplih večerov, bliža se čas aperitivov

Datum: 08-04-2015
Ritual aperitiva je pred nekaj leti s svetovnih trendovskih središč prišel tudi k nam. Tako leta 2012 kot testni projekt Kleti Brda nastane Fritzz, slovenski odgovor na svetovne trende aperitivov. Klet si je tedaj namreč zadala izziv in pripravila prvi slovenski aperitiv na osnovi peneče rebule ter rdeče pomaranče in zelišč. Po uspehu prve serije je projekt prešel v redni program briške kleti, ki ga je leta 2013 nadgradila z novim okusom. Aperitiv na osnovi arom bezga in limete je kmalu postal prodajna uspešnica za vse ljubitelje slajše in bolj nežne aromatike.

Uspešni tudi na ocenjevanju Finger Lakes v ZDA

Datum: 03-04-2015
Tudi letos smo uspešno sodelovali na mednarodnem ocenjevanju vin v ZDA, Finger Lakes International Wine Competition, kjer smo si prislužili eno zlato in dve srebrni medalji. Zlato medaljo je prejela rebula iz linije, ki jo pridelujemo samo za ZDA – Colliano, medtem ko sta bela in rdeča zvrst prav tako iz linije Colliano prejeli srebrno medaljo.

Rezultati prvih letošnjih mednarodnih ocenjevanj so objavljeni

Datum: 25-02-2015
Na letos že 20. Mednarodnem ocenjevanju vina DIONIZIJANA v okviru sejma Gast v Splitu smo prejeli 4 medalje. Prav tako pa smo 4 medalje prejeli na ocenjevanju v okviru beograjskega sejma Beowine, na katerem je bil član strokovne ocenjevalne komisije tudi naš enolog Darinko Ribolica.

Dogodki Kleti Brda ob martinovem

Datum: 13-11-2014
Vinska klet »Goriška Brda« je tudi letos organizirala tradicionalni martinovanji, ki sta potekali v četrtek 6. novembra za poslovne partnerje in v petek 7. novembra za člane zadruge. Oba dogodka sta bila letos posvečena predstavitvi nove podobe kleti - Klet Brda, družinski vinogradi.

Trgatev za novinarje in poslovne partnerje s Kitajske

Datum: 26-09-2014
Letos smo na tradicionalno "novinarsko" trgatev, ki je postala že tradicionalna prireditev naše kleti ob koncu vsakoletne trgatve, povabili tudi poslovne partnerje s Kitajske, ki postaja za klet čedalje bolj pomemben izvozni trg.

Nova korporativna pojavnost – Klet Brda, družinski vinogradi

Datum: 26-09-2014
V največji slovenski kleti kot eno svojih ključnih razlikovalnih prednosti izpostavljamo prav zadružno strukturo, ki združuje 400 briških družin s skupaj 1000 hektari vinogradov. Klet Brda sestavljajo majhne in velike družinske kmetije, ki z veliko ljubezni in skrbnostjo obdelujejo svoje terasirane vinograde na pogosto zelo strmih gričevnatih pobočjih. Tukaj še vedno glavnino opravil, vključno s trgatvijo, opravljamo ročno, v krogu družine in prijateljev.

Cabernet sauvignon Bagueri ocenjen z zlatom na ocenjevanju gorskih vin

Datum: 06-08-2014
Na 22. mednarodnem ocenjevanju gorskih vin Vini di montagna 2014, kjer se ocenjujejo vina iz t.i. "herojskega" vinogradništva. Posebnost ocenjevanja je, da lahko sodelujejo le vina, ki izhajajo iz "herojskega" vinogradništva. To pomeni, da so vinogradi na strmih pobočjih in terasah, na višje ležečih predelih in na oddaljenih otokih. Sodelovanje na tem ocenjevanju je del naših prizadevanj za podporo sonaravnemu kmetovanju, ohranjanju kulturne krajine in delovnih mest na podeželju.

Aktualne teme

Vino v vročih poletnih dneh? Naj bo light!

Datum: 02-07-2015
V toplih poletnih večerih in nočeh naj vam družbo dela izbrano vino…osvežujoče in light...

Vino za piknik

Datum: 27-05-2015
Se odpravljate na piknik? Vam je že zadišalo po žaru, sezonski zelenjavi, sočnih sendvičih na sveže pokošeni travi? Z izborom pravega vina boste tudi druženju v naravi dali vašo osebno noto. Ponujamo vam nekaj nasvetov.

Ribe in vino

Datum: 02-08-2013
Poleti pogosteje jemo ribe – na žaru, v solati, ocvrte, na sto tisoč načinov. Ste kdaj v zadregi, katero vino postreči k ribam? Naši enologi so pripravili nekaj koristnih nasvetov.

sep sep

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.