Praznik češenj

Bliža se največji briški praznik, PRAZNIK ČEŠENJ! Začnemo že 6.6.2015 z Dnevom odprtih kleti. Briški vinarji vas na ta dan vabijo v njihove kleti, kjer boste skozi vodene oglede lahko degustirali najboljša briška vina. Športni navdušenci pa se lahko 6.6. preizkusite v kolesarskem izzivu - zapeljite se s kolesom iz Ljubljane do Dobrovega in pridno seštevajte prekolesarjene kilometre. Letos bo maraton češenj še bolj poseben, saj bo potekal že dvajsetič! Več na: http://praznikcesenj.si/program/
Novice

Ena žlahtna Štorija

Datum: 11-05-2015
Vino Štorija je skupen projekt Vinske kleti »Goriška Brda« in televizijske hiše Planet TV. Podoba in zgodba vina Štorija se neposredno navezuje na televizijsko uspešnico Ena žlahtna štorija – romantično komedijo, ki se od marca 2015 predvaja na Planet TV od srede do petka med 20.00 in 21.00 uro.

Prijave na 20. kolesarski maraton češenj so odprte

Datum: 05-05-2015
Kolesarji pozor! Priprave na 20. Kolesarski maraton češenj so odprte. Za prijavo se oglasite v eni izmed naših vinotek (Nova Gorica, Dobrovo, Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj). Ob vplačilu startnine prejmete kupon za malico, kosilo in medaljo ter štartno številko. Za predprijavo do 30.5. prejmete še darilce. Za več informacij si oglejte spletno zloženko.

NAŠA VINA CENJENA TUDI ČEZ LUŽO

Datum: 29-04-2015
Na letošnji že 72. letni konferenci zveze severnoameriških distributerjev vina in žganih pijač WSWA, ki je pred dnevi potekala v Orlandu in se jo je udeležilo rekordno število udeležencev, so bila vina Kleti Brda zelo dobro ocenjena. Na slepo degustacijo smo letos poslali šest vzorcev vin, ki jih prodajamo na ameriškem trgu in med njimi je bilo kar 5 nagrajenih.

Predstavljamo Peneči muškat

Datum: 24-04-2015
Enologi in tržniki v Kleti Brda smo ponovno staknili glave skupaj in zasnovali penino, ki bo zadovoljila vse ljubitelje muškata in sladkih vin. Poleg že dolgo let uveljavljene suhe Peneče rebule, bo sedaj paleta vina Kleti Brda zajemala še Peneči muškat, ki ga zaznamuje nižja alkoholna stopnja in izrazita muškatna aroma. Prvi srečneži ga bodo lahko preizkusili ta konec tedna na našem predstavitvenem prostoru v Šmartnem v okviru prireditve Brda in vino. Vabljeni!

Fritzz v Baru na Planet TV

Datum: 23-04-2015
V Baru lahko ob dobri družbi uživate tudi s Frittzem, prvem slovenskem aperitivu. V četrtek, 24.4. pa bo v Baru potekal pravi cocktail party s Fritzzem. Vabljeni od 21. ure dalje.

Bliža se čas dolgih dni in toplih večerov, bliža se čas aperitivov

Datum: 08-04-2015
Ritual aperitiva je pred nekaj leti s svetovnih trendovskih središč prišel tudi k nam. Tako leta 2012 kot testni projekt Kleti Brda nastane Fritzz, slovenski odgovor na svetovne trende aperitivov. Klet si je tedaj namreč zadala izziv in pripravila prvi slovenski aperitiv na osnovi peneče rebule ter rdeče pomaranče in zelišč. Po uspehu prve serije je projekt prešel v redni program briške kleti, ki ga je leta 2013 nadgradila z novim okusom. Aperitiv na osnovi arom bezga in limete je kmalu postal prodajna uspešnica za vse ljubitelje slajše in bolj nežne aromatike.

Uspešni tudi na ocenjevanju Finger Lakes v ZDA

Datum: 03-04-2015
Tudi letos smo uspešno sodelovali na mednarodnem ocenjevanju vin v ZDA, Finger Lakes International Wine Competition, kjer smo si prislužili eno zlato in dve srebrni medalji. Zlato medaljo je prejela rebula iz linije, ki jo pridelujemo samo za ZDA – Colliano, medtem ko sta bela in rdeča zvrst prav tako iz linije Colliano prejeli srebrno medaljo.

Rezultati prvih letošnjih mednarodnih ocenjevanj so objavljeni

Datum: 25-02-2015
Na letos že 20. Mednarodnem ocenjevanju vina DIONIZIJANA v okviru sejma Gast v Splitu smo prejeli 4 medalje. Prav tako pa smo 4 medalje prejeli na ocenjevanju v okviru beograjskega sejma Beowine, na katerem je bil član strokovne ocenjevalne komisije tudi naš enolog Darinko Ribolica.

Dogodki Kleti Brda ob martinovem

Datum: 13-11-2014
Vinska klet »Goriška Brda« je tudi letos organizirala tradicionalni martinovanji, ki sta potekali v četrtek 6. novembra za poslovne partnerje in v petek 7. novembra za člane zadruge. Oba dogodka sta bila letos posvečena predstavitvi nove podobe kleti - Klet Brda, družinski vinogradi.

Trgatev za novinarje in poslovne partnerje s Kitajske

Datum: 26-09-2014
Letos smo na tradicionalno "novinarsko" trgatev, ki je postala že tradicionalna prireditev naše kleti ob koncu vsakoletne trgatve, povabili tudi poslovne partnerje s Kitajske, ki postaja za klet čedalje bolj pomemben izvozni trg.

Nova korporativna pojavnost – Klet Brda, družinski vinogradi

Datum: 26-09-2014
V največji slovenski kleti kot eno svojih ključnih razlikovalnih prednosti izpostavljamo prav zadružno strukturo, ki združuje 400 briških družin s skupaj 1000 hektari vinogradov. Klet Brda sestavljajo majhne in velike družinske kmetije, ki z veliko ljubezni in skrbnostjo obdelujejo svoje terasirane vinograde na pogosto zelo strmih gričevnatih pobočjih. Tukaj še vedno glavnino opravil, vključno s trgatvijo, opravljamo ročno, v krogu družine in prijateljev.

Cabernet sauvignon Bagueri ocenjen z zlatom na ocenjevanju gorskih vin

Datum: 06-08-2014
Na 22. mednarodnem ocenjevanju gorskih vin Vini di montagna 2014, kjer se ocenjujejo vina iz t.i. "herojskega" vinogradništva. Posebnost ocenjevanja je, da lahko sodelujejo le vina, ki izhajajo iz "herojskega" vinogradništva. To pomeni, da so vinogradi na strmih pobočjih in terasah, na višje ležečih predelih in na oddaljenih otokih. Sodelovanje na tem ocenjevanju je del naših prizadevanj za podporo sonaravnemu kmetovanju, ohranjanju kulturne krajine in delovnih mest na podeželju.

Na ocenjevanju v Gornji Radgoni prejeli kar 9 odličij

Datum: 05-08-2014
Na letošnjem že 40. odprtem državnem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona, ki velja za eno uglednejših ocenjevanj v Sloveniji s čedalje večjo mednarodno odmevnostjo, smo letos prejeli kar devet odličij. Najbolje sta bili ocenjeni rdeči vini Cabernet sauvignon in Merlot iz linije Bagueri, ki sta prejela zlato medaljo, srebrno medaljo pa so prejela še penina Bagueri Rosé, Krasno rdeče, Rebula, Sauvignon blanc in Cabernet sauvignon Quercus, Chardonnay Bagueri in Sivi pinot Bagueri.

Ocenjevanje FLIWC v ZDA - dobra vina za dober namen

Datum: 11-07-2014
Tudi letos smo uspešno sodelovali na mednarodnem ocenjevanju vin v ZDA, Finger Lakes International Wine Competition, kjer smo si prislužili kar 6 medalj. S srebrom so bila nagrajena kar tri vina, in sicer bela zvrst in rebula Colliano in Traviata Chardonnay, medtem ko so rdeča zvrst Colliano, Peneča rebula in Traviata sivi pinot prejela bronasto medaljo. Hkrati pa se za vsakoletni nastop na FLIWC odločamo tudi zaradi njegove dobrodelne narave. Vsakoletnemu ocenjevanju sledi večerja z dobrodelno dražbo nagrajenih steklenic.

Dogodki

Wine Day 2014

Datum: 16-05-2014

BRDA & VINO - Festival vina in kulinarike

Datum: 17-04-2014
BRDA & VINO Festival vina in kulinarike Letošnji praznik Brda in vino v novi luči! Festival briških vin bodo v soboto, 26.4.2014 obogatili briški in gostujoči gostinci, ki bodo na ulicah pravljične srednjeveške vasice Šmartno v središču Goriških Brd pripravljali tradicionalne briške jedi. Sobota, 26., in nedelja, 27. aprila 2014 Šmartno v Brdih

Krasno na oblikovalski okuševalnici

Datum: 07-10-2013
Lepo bo in okusno - skratka, Krasno! Vabimo vas na Oblikovalsko okuševalnico, v torek. 8.10. ob 19.00 v Tiskarni Mladinske knjige, Dunajska 123, v Ljubljani.

Aktualne teme

Vino in čokolada za valentinovo

Datum: 04-02-2014
Vino in čokolada. Nenavadna kombinacija, ki buri duhove. Pariška Vinska akademija je na primer to dilemo rešila tako, da je enostavno prepovedala uporabo vin pri čokoladnih sladicah. Take prepovedi pa naravnost kličejo po kršitvah in ambicioznega enologa ne morejo pustiti ravnodušnega…

Sejmi in festivali 2014

Datum: 29-01-2014
Obiščite nas na sejmih in festivalih doma in v tujini!

Ribe in vino

Datum: 02-08-2013
Poleti pogosteje jemo ribe – na žaru, v solati, ocvrte, na sto tisoč načinov. Ste kdaj v zadregi, katero vino postreči k ribam? Naši enologi so pripravili nekaj koristnih nasvetov.

sep sep

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.