Katalog vin

 

 

 

 

 

Katalog » Bagueri
REBULA Bagueri Goriška Brda

REBULA Bagueri

Vrhunsko vino prijetnega, polnega okusa, z izraženo kislino, ki daje vinu potrebno svežino. Vonj je sorten, spominja na limono, zeleno jabolko, cedro, grenivko, prijetno zaokrožen z nežno aromo vanilije in sveže kruhove skorje. Okus vina je poln, z nežno izraženo kislino in harmoničen.Zaključek okusa gladek, z nežno noto sladkih taninov. Odhod je srednje dolg. 

Tehnični podatki

Poreklo: Vinorodni okoliš Goriška brda
Vinorodni kraji – lege: Kozana, Višnjevik, Kojsko, Vedrijan, Šmartno
Lega: JZ, V, J
Površina vinogradov: 2 ha
Oblika vinogradov: terasasta
Nadmorska višina: 120 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 5000 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 40 let
Tip zemlje: lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanica toplega morskega zraka in vpliva hladnih alpskih vetrov

Grozdje

Sorta: 100% Rebula– avtohtona sorta Goriških brd
Trgatev: izključno ročna

Fermentacija

100% v velikih hrastovih sodih

Zorenje

100% v velikih hrastovih sodih

Bagueri Rebula se lepo  poda z osvežilnimi solatami, jedmi iz belih morskih rib, morskih sadežev, rižoto z zelenjavo in testeninami z zelenjavnimi omakami.
Posebej priporočamo regrat z ocvirki, rižoto s pokalico, ocvrti bezgov in akacijev cvet.

Letnik: 2011
Alkohol: 14 % vol
Skupne kisline: 5,77
pH: 3,40
Ostanek sladkorja: 3,6 g/l
sep sep

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.