Katalog vin

 

 

 

 

 

Katalog » Penine
Peneča Rebula Vinska klet Goriška Brda
Award

PENEČA REBULA

Peneča Rebula je kakovostna sveža, pitna penina, prijetnega okusa. Vonj vina je saden, spominja na zeleno jabolko in citruse. Suha penina je izvrsten spremljevalec slavnostnih dogodkov in idealen aperitiv.

Tehnični podatki


Poreklo: Vinorodni okoliš Goriška Brda
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4.000 – 5.000 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: fliš, lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanica toplega morskega zraka in vpliva hladnih alpskih vetrov

Grozdje

Sorta: 100 % rebula
Trgatev: izključno ročna

Fermentacija

100% v inox tankih pri T = 14˚C

Sekundarna fermentacija


100 % v charmat tankih pri T=16˚C

Zorenje

100 % v charmat tankih 3 mesece »sur lie«

Peneča Rebula je izvrstna spremljevalka slavnostnih dogodkov, idealen aperitiv v družbi. Odlično se poda k svežim sirom in kanapejem iz soške postrvi.

 

 

 

Letnik: 2012
Alkohol: 12,5 % vol
Skupne kisline: 6,74
pH: 3,04
Ostanek sladkorja: 10,7 g/l
Leto in ime ocenjevanja Letnik vina Nagrada
2013 Mednarodno ocenjevanje vin - Split2011Zlata medalja
2014 Mednarodno ocenjevanje vin - Split2012Zlata medalja
 
sep sep

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.