Katalog vin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katalog » Posebnosti

Posebnosti

V naši kleti pridelamo tudi nekaj drugačnih vin, ki so lahko enkraten spremljevalec vaših posebnih trenutkov. Oglejte si program sladkih vin; Markiz, Pikolit in Verduc ali pa poskusite Prvin in Syrah.

 • MARKIZ

  MARKIZ

  Vino za meditacijo. Prava izbira ob prebiranju vaše najljubše knjige ali poslušanju glasbe. Že ob prvem stiku nas zapelje jantarni lesk, prepriča mamljiv volj po rozinah, suhih marelicah, breskvah in kostanjevem medu. Gladek, bogat okus   z zrelo sadno noto ter dolgim odhodom.

  Award
 • PIKOLIT

  PIKOLIT

  Aristokrat med sladkimi vini, avtohtona posebnost Goriških Brd. Vino izjemne kompleksnosti, »antično« zlate barve, toplo in mehko, v katerem se harmonično prepletajo občutki sladkosti in ostrine. Vonj spominja poljsko cvetje, bele breskve, zrele fige in akacijev med.

  Award
 • VERDUC

  VERDUC

  Ime je dobil po rahlo zelenem odtenku, ki se odseva v sicer slamnato rumeni barvi tega vina. Gre za avtohtono posebnost v Brdih, Vonj spominja na listje gozdne jagode, zaokrožen s prijetno aromo akacijevega cveta. Okus je sladek in svež obenem, kar odlično spremlja sadne sladice.  

 • PRVIN

  PRVIN

  Prvin – prvi in prvinski. Spremljevalec elementarnih jesenskih okusov. V njem se s pomočjo tako imenovane karbonske harmonično zlivajo sorte merlot, cabernet sauvignon in cabernet franc. Primarne arome svežega, polno zrelega sadja nas popeljejo v svet zrelih gozdnih sadežev – zrele češnje,...

 • SYRAH

  SYRAH

  Temno rubinasto rdeča barva s kavnim odtenkom namiguje, da imamo opraviti s posebnežem. Aroma zeliščno - začimbnega značaja spominja na črni poper, meto in borov les. V ozadju se srečamo s prijetnim vonjem po cvetu vijolice, nežno sadno noto po borovnicah in slivah ter kakavovo kremo. V ustih je...

  Award
sep sep

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.