Katalog vin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katalog » Posebnosti
Award

SYRAH

Temno rubinasto rdeča barva s kavnim odtenkom namiguje, da imamo opraviti s posebnežem. Aroma zeliščno - začimbnega značaja spominja na črni poper, meto in borov les. V ozadju se srečamo s prijetnim vonjem po cvetu vijolice, nežno sadno noto po borovnicah in slivah ter kakavovo kremo. V ustih je vino polno in gladko. Odhod rahlo pikanten s prijetnim svilnatim zatonom. 

Vrhunsko vino ZGP, suho

Poreklo

Vinorodni okoliš Goriška brda, selekcijski vinogradi
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 150 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 5000 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: ilovnata prst
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov

Grozdje

Sorta: 100 % Syrah

Trgatev

izključno ročna

Vinifikacija

8 - 10 dni pri T= 25 - 28˚C

Zorenje

100 % v velikih hrastovih sodih

Syrah lahko ponudimo k širokemu izboru začinjenih mesnih jedi. Priporočamo ga ob biftk-u s zelenim poprom, steak-ih v poprovi in česnovi omaki, ob praženih jetrih z janežem in meto v vinski omaki, florentincu in pikantnih zrelih sirih.

Temperatura serviranja: 12–14 °C

Letnik: 2010
Alkohol: 13,5 %vol
Skupne kisline: 4,72 g/l
pH: 3,60
Ostanek sladkorja: 3,8 g/l
Leto in ime ocenjevanja Letnik vina Nagrada
2013 Mednarodno ocenjevanje vin - Split2012Srebrna medalja
 
sep sep

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.