Katalog vin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katalog » Odprta vina

Odprta vina

Pikniki, rojstni dnevi, srečanja s prijatelji. Odprta vina Vinske kleti Goriška Brda so prava izbira za vaše najljubše priložnosti. Natočite si jih lahko v naših vinotočkah in trgovinah po Sloveniji.

Priporočamo:

 • Vino se hrani v hladnem in temnem prostoru, v zaprti posodi.
 • Vino naj bo čim manj izpostavljeno zraku, zato ga po odprtju pretočite v manjše posode in ga porabite v nekaj dneh.
 • Vino postrežemo primerno ohlajeno, v širših vinskih kozarcih s pecljem. 
 • BRIŠKO BELO

  BRIŠKO BELO

  Je zvrst avtohtone sorte Goriških brd Rebule in svetovno znanega Chardonnay-a. Vino je slamnato rumene barve, bistro, sadnega vonja, ki spominja na cituse in breskev. V ustih je vino polno, prijetno živahno, gladko in srednje polnega telesa.

 • BELI PINOT

  BELI PINOT

  Beli pinot izhaja iz Francije in spada v družino pinotov. Mnogi ga v dobrih letinah zamenjujejo s Chardonnay-em. Vino je rumenkaste barve z nežnim zelenkastim leskom. Saden vonj spominja na jabolko, grenivko in limono. V ustih je vino gladkega okusa, sveže, srednje polnega telesa in prijetno toplo.

 • CHARDONNAY

  CHARDONNAY

  Chardonnay je kakovostno vino prijetnega okusa. Vonj vina je sorten; spominja na rumeno jabolko in breskev, dopolnjen z nežno aromo akacije. V ustih je vino gladkega okusa, srednje polnega telesa in prijetno toplo.

 • FRIZZANTINO

  FRIZZANTINO

  Je prijetno sveže, živahno in iskrivo biser vino iz sort Prossecco, Rebula in Chardonnay. Pridelano je po charmat metodi. Okus vina je svež, suh, lepo ga dopolnjuje ostanek sladkorja. Je prijetno kiselkast, iskriv in srednje poln.

 • MERLOT

  MERLOT

  Merlot je kakovostno vino rubinaste rdeče barve z granatnim odtenkom. Vonj je saden, spominja na rdeče jagodičje, zaokrožen z nežno aromo vanilije. V ustih je vino gladko, srednje polnega telesa, sveže in rahlo trpko.

 • CABERNET SAUVIGNON

  CABERNET SAUVIGNON

  Je kakovostno vino temno rubinaste rdeče barve z vijoličnim odtenkom. Sorten vonj spominja na črni ribez in zeleno papriko. V ustih je vino zmerno polnega, rahlo sladkastega okusa. Odhod je srednje dolg in rahlo trpkast.

sep sep

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.